Акценти
Начало / Общество / Дарин Ангелов: Алексей Зелов е невинен до доказване на противното

Дарин Ангелов: Алексей Зелов е невинен до доказване на противното

Дарин Ангелов

Зам.-кметът Алексей Зелов е невинен до доказване на противното. Това коментира пред журналисти председателят на Общинския съвет Дарин Анегелов по повод задържането на Зелов от ДАНС с подкуп. Той посочи, че разследващите органи още работят и информация и коментари по случая могат да се правят, след като съдът се произнесе. На този етап искането за оставка на кмета проф. Димитър Стойков той определи като популизъм.

Ангелов смята, че чисто оперативно отсъствието на Зелов не би трябвало да се отрази сериозно върху работата на Община Плевен, нито на реализирането на големите проекти, какъвто е този за интегрирания градски транспорт. По този повод той информира, че доставката на първите 4 тролея за града се очаква в понеделник.

По думите на Ангелов финансистът Евгени Генов от Общината има достатъчно сериозен опит, за да се справи с бюджетирането на местните дела, както и с управлението на проекти.

Ангелов не изключи вероятността задържането на Зелов да е постановка с оглед предстоящите евроизбори. Той посочи, че на централно ниво всички политически сили са заедно срещу ГЕРБ. „Това не е за пръв път, беше факт и на предходните избори. Вече стартира предизборната кампанията и явно всичко, което може да се използва, за да бъде сринат авторитетът на ГЕРБ, ще бъде използвано. Като направя ретроспекция месец и половина назад, вижте в кои общини се влезе силово”, посочи Ангелов. И добави, че случващото се в Плевен няма да повлияе на работата на Общинския съвет.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...