Начало / Последни новини / Данислав Гърков с трета победа в турнира „Проходната пешка”

Данислав Гърков с трета победа в турнира „Проходната пешка”

След изключително оспорвана надпревара състезателят на СКШ „Плевен ХХІ” спечели за трети път турнира „Проходната пешка”.
Мартенското издание на турнира се проведе вчера в Плевен с участието на 25 млади шахматисти. Петима от тях бяха с реални шансове за първото място преди партиите от шестия, последен кръг. Водач с 4,5 от 5 възможни бе Нора Рашева, победителка в една от предишните надпревари. Равна партия с Данислав Гърков би я затвърдила на върха при изравнени турнирни победи – по две. Данислав обаче не позволи да му вземат преходната купа, показа безгрешна игра и с актив от 5 точки задържа пешката за трети път. Второкласникът от НУ „Христо Ботев“ изпревари по допълнителни показатели конкурентите си Дария Георгиева – второкласничка от същото училище, и Алекс Борисо. Тримата състезатели на СКШ „Плевен ХХІ” – клуба домакин, финишираха със същия актив. Тримата победители получиха златен, сребърен и бронзов плакет.
Наградите връчи Цвета Галунова, една от най-изявените шахматистки на България, сега студентка във ВТУ. Тя пристигна в Плевен като треньор на четири търновски деца заедно с Даян Нинов, с когото отскоро развиват шахматна школа в местните училища.

1930231_шах наградени
„Много пъти съм играл в тази зала и съм побеждавал на турнира Купа „Евроинс“ и винаги ми е приятно да идвам тук при вас, ще го правя вече и като треньор“, сподели Даян.
Неговите възпитаници успяха да натрупат по три победи и с тях се наредиха в средата на таблицата. И четирите деца, представящи ШК ЦСКА, получиха грамоти за включване във веригата. С грамота бе награден и Валентин Гечев от СКШ „Плевен XXI“, който също за първи път взе участие в надпреварата. Плакета за най-малък участник взе Мартин Попов от ШК „Спартак Плевен XXI“, който е само на 6 години, а спечели цели 4 партии. Със списание „Шахматна мисъл“ бе награден и друг почти толкова малък шахматист – Виктор Иванов.

10314652_участници шах

10355002_шах

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...