Акценти
Начало / Икономика / Дамянка Владимирова е новият управител на Общинска фирма „Паркстрой”-Плевен

Дамянка Владимирова е новият управител на Общинска фирма „Паркстрой”-Плевен

С мнозинство от 30 – „за“, от общо 37 гласували, днес Общинският съвет избра Дамянка Владимирова за управител на Общинска фирма „Паркстрой” – Плевен. Това сложи край на сагата, която се заформи около избор на управител на това плевенско дружество.

С решението си днес Общинският съвет освободи от длъжност досегашния управител на „Паркстрой” – Красимир Петров, но не го освобождава от отговорност. Дамянка Владимирова встъпва в длъжност от 30 септември 2016 г. с договор за управление за срок от три години.

Дамянка Владимирова е с безупречна професионална характеристика, но също притежава необходимите човешки качества, за да заеме този пост, каза при представянето й кметът Спартански. Той подчерта, че за него е привилегия да работи с нея и изрази увереност, че тя безупречно ще се справи с отговорностите си на управител на „Паркстрой” и ще докаже, че днес общинските съветници за взели правилното решение.

Изборът на новия управител не мина без дебат в залата. Както се очакваше в основата му бяха общинските съветници от групата „Патриоти за Плевен”. Николай Маринов изрази недоумение защо се налагат тези „еквилибристики, след като вече има избран управител”, визирайки избора на Сашо Стоев. След което предизвика бурното неодобрение на присъстващите в залата журналистки с намека си, че като жена Дамянка Владимирова не би се справила по-добре от Стоев. Председателят на Общинския съвет – Мартин Митев, посъветва общинските съветници да се въздържат от дискриминационни изказвания.  Марияна Илиева от „Патриоти за Плевен” пък предложи да бъде направена промяна в учредителния акт на дружеството и да бъдат избрани двама или трима управители на „Паркстрой” по примера на друго общинско дружество – „Инжстрой”.

Абсолютно съм убеден, че Дамянка Владимирова няма нужда от патерици в управлението и категорично настоявам да не се правят експерименти в „Паркстрой”, заяви в отговор Спартански. Преди това той подчерта, че не смята за морално общински съветник, който има огромни данъчни задължения към Община Плевен, да е толкова активен в избора на управител на „Паркстрой”, към която се знае, че има нездрави финансови апетити.  На този етап ще се въздържа от споменаване на конкретно име, допълни кметът.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...