Начало / Общество / Гулянци днес празнува

Гулянци днес празнува

Гулянци днес празнува 45 години от обявяването на селището за град. Празничните събития ще започнат в 9.30 часа с тържествена сесия на Общинския съвет в Гулянци. Празничния ритуал е от 10.30 часа на площад „Свобода”. Той ще започне с тържествено издигане на знамето на града и водосвет. В 11 часа приветствие ще поднесе кметът на общината Лъчезар Яков, след което празничен концерт ще изнесат колективи от местното НЧ „П.Р.Славейков 1923”.

В 11.45 ч е началото на инициативата „Децата на Гулянци творят за Гулянци”, подготвена от Центъра за обществена подкрепа.

Празничната програма ще завърши с концерт на популярни изпълнители родени и израснали в Гулянци. Началото е от 20 часа. Веднага след тях на сцената на площад „Свобода” ще излезе популярната Славка Калчева.

За вечерния празничен концерт Община Гулянци осигурява безплатен транспорт от всички населени места на общината. Автобусите ще тръгнат от крайните точки Искър, Сомовит, Загражден и Ленково в 19:00 часа. Автобусът от Крета ще тръгне в 19:30 часа.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...