Начало / Здравеопазване / Групови терапии за справяне със стреса организират в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен

Групови терапии за справяне със стреса организират в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен

Според национално проучване на „Алфа Рисърч“ за 2017 г. 48% от българите са подложени на стрес всекидневно. Стресът има негативен ефект върху редица физически, емоционални и умствени състояния, сред които безсъние, депресия, хранителни разстройства, алергии, зависимости, тревожност и страхове. По данни на Евростат около 8% от жените и 5,5% от мъжете страдат от различни форми на депресивни състояния.

Хипнотерапията е одобрена медицинска практика, която се прилага като метод за справяне със стреса и за лечение на тревожност, депресия, безсъние, хранителни разстройства, алергии и тикове. В Деня на психолога, 4 април, МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен” стартира групови сесии по хипнотерапия с водещ Даниела Кермова, сертифициран хипнотерапевт от Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия(БАХХ). Всяка сесия ще засяга определено състояние, като първата ще е насочена към възстановяването на баланса и преодоляване на тревожността и безпокойството.

„Хипнотерапията е изключително добър метод за справяне с повишена тревожност, депресия, сценична треска, проблеми с храненето, фобии, зависимости, безсъние, както и с някои физиологични проблеми и болестни състояния. Няма заболяване, което да не влияе и на психиката. Хипнозата е ефикасен, допълващ конвенционалното лечение метод,  намаляващ риска от рецидиви“, коментира Даниела Кермова, хипнотерапевт, МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен”.

Хипнотерапията има много добър ефект при хора с хронични заболявания. При онкологично болни пациенти тя спомага за подобряване на психическото и физическо състояние преди оперативна намеса, като намалява и възстановителния период.

Информация относно сесиите по хипнотерапия можете да получите на телефон /064/ 69 20 20.

 

Даниела Кермова е завършила магистратура по психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Тя е първият сертифициран от БАХХ  хипнотерапевт в Плевен. Работи като психолог и хипнотерапевт  в МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен”.  Има професионална практика като психолог на жени с карцином на гърдата към Фондация „Св. Иван Рилски” и е модератор на групата за подкрепа към фондацията.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...