Акценти
Начало / Образование / Група от СОУ „Иван Вазов” заминава на посещение в Испания

Група от СОУ „Иван Вазов” заминава на посещение в Испания

СОУ "Иван Вазов"

От 20 до 24 януари група от СОУ „Иван Вазов” – старши учители Вили Атанасова, Олег Маринов, Сашка Данговска и учител по английски език – Десислава Бинова, ще бъдат на визита в град Ломинчар, Испания, съобщават от плевенското училище. Посещението е в рамките на проекта „Повече дървета? Да, моля!”, по който СОУ „Иван Вазов” е партньор заедно с представители на още осем европейски държави.

По време на визитата си в Испания участниците в проекта ще имат възможност да се докоснат до испанската култура, природа, традиции, начин на образование. На работните сесии те ще обменят информация за предстоящия заключителен мюзикъл чрез презентациии, подготвени от всяка държава. България работи  за международно представяне по темата „Дървото в живота на хората”. Мюзикълът се подготвя с деца от начален етап, които ще пеят, танцуват и говорят на английски език.

В програмата наа 5-дневната визита в Испания е предвидено българските участници да представят и подарят образователна игра, свързана с екологичната тема на проекта. Тя е създадена по замисъла на ученичката Виктория Маринова от 3 а клас.

СОУ "Иван Вазов"
Подаръците, които плевенчани са подготвили за своите домакини в Испания

Групата от СОУ „Иван Вазов” ще изненада приятно домакините и другите участници с предизвикателството да изиграят заедно Дунавско хоро. А за спомен от тази среща, в местното училище ще получат подарък част от национална българска носия.

За своите гости домакините са подготвили богата културна програма, включваща посещения за местни забележителности, както и възможност да се докоснат до  испанска музика, танци и художествени творби. Участниците в мобилността по традиция ще гостуват и на кмета на Община Ломинчар.

 

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...