Акценти
Начало / Общество / Група германци сред първите посетители на ОИЦ

Група германци сред първите посетители на ОИЦ

От откриването  на Областния информационен център в Плевен на 2 февруари тази година досега броят на посетителите му енадхвърлил 100. Сред първите са група младежи от Германия, които са в Плевен по линията на инфраструктурните европейски фондове, по които е създаден и Информационният център. Интересът на немските посетители е бил насочен към това дали дейността на центъра е ориентирана към цялата общност или предлага услуги за специализирани групи.

Преобладаващата част от посетителите в центъра са научили по различни канали за съществуването му и са решили да се запознаят на място с дейността .Общото при всички е, че най-напред искат да разберат кои сме ние и какво предлагаме, след което задължително задават и конкретен въпрос, разказа още Иваничка Цветанова, експерт комуникация и информация към ОИЦ.

Наред с въпросите, на които експертите от центъра имат компетентност да отговорят, често се задават въпроси, свързани с програмата за развитие на селските райони. „Тази програма не е в нашия приоритет, затова насочваме питания към Службата за съвети в земеделието, тъй като там са компетентните специалисти. Но всъщност това е част от нашата дейност, защото  ние даваме информация, популяризираме предстоящото. В центъра не даваме консултации и не разписваме проекти” , обясни Цветанова и допълни, че акцент в дейността на Областния информационен център ще бъде да се активизират общностите  и да поискат да влияят на общинските планове за развитие, съобразно насоките, които се дават от европейската финансова политика.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...