Акценти
Начало / Култура / „Графиня Марица“ завладя плевенската публика (снимки)

„Графиня Марица“ завладя плевенската публика (снимки)

Увлекателният спектакъл „Графиня Марица“ на Имре Калман бе представен снощи на плевенска сцена. Една от най-популярните и обичани оперети в света преизпълни зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869″. Постановката бе на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново, под режисурата на Петко Бонев. Хореографията бе дело на Желка Табакова, а сценографията и костюмите на Борис Стойнов. Диригент бе Васил Вълчев.

Плевенската публика имаше възможност да се пренесе в Унгария, в имението на графинята, където се развива действието. Поставена за първи път на 28 февруари 1924 г. в Театер ан дер Вин в австрийската столица, „Графиня Марица“ отразява пищната атмосфера на една епоха от първото десетилетие на ХХ век, в която е хубаво да се живее.

Спектакълът „Графиня Марица“, свързван с красивите мелодии на Калман, е емблематично и прекрасно произведение. Тази оперета, достъпна за всички, блика от автентичност, резултат от задълбочените познания на композитора за унгарските народни песни и танци.

Следваща Предишна
Графиня Марица
Графиня Марица

Графиня Марица
Графиня Марица
Графиня Марица
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...