Акценти
Начало / Култура / Графикът Иван Нинов избра Плевен да отбележи с изложба своята 70-та годишнина

Графикът Иван Нинов избра Плевен да отбележи с изложба своята 70-та годишнина

В Арт център Плевен тази вечер беше открита изложба на графика Иван Нинов, посветена на неговата 70-та годишнина. Художникът избра Плевен да отбележи юбилея си, представяйки близо 70 творби, които маркират творческия му път. Път – дълъг и нелек, път на творчески търсения, на осмисляне на реалността, каза при откриването на изложбата Светла Тончева, уредник в Арт център Плевен. В графиките на Нинов от непрогледен мрак струи светлина и едва доловими нюанси, а контрастите носят послание за безсмъртие, полярност и драматизъм, сила, мощ и експресивност, охарактеризира представените творби Тончева.
„Графиката е трудно изкуство. Трябва да го усещаш много добре, за да се получат добре нещата. Графиките ми са много лични и според мен трудно се възприемат от по-широка публика. Повечето хора искат да има цвят, повече веселост, а моите графики са някак по-груби. Но който има отношение, ги разбира”, лаконичен е Иван Нинов.
Както е изчерпателен в своя апел, че „едно произведение на изкуството ще живее много по-дълго, отколкото един автомобил, така че инвестирайте в картини”.

Следваща Предишна
002портрети иван нинов
007изложба иван нинов
017изложба иван нинов откриване

018иван нинов
029графика иван нинов
003портрет тома трифоновски
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...