Акценти
Начало / Общество / Грамоти „Приятели на природата” получиха ученици от община Долна Митрополия

Грамоти „Приятели на природата” получиха ученици от община Долна Митрополия

За поредна година РИОСВ – Плевен бeше партньор на Община Долна Митрополия и Еко-клуб „Дунав“ при общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, кметство Байкал, СНЦ ЕКО Байкал в чествания по повод Деня на река Дунав.

Деца и младежи от общината участваха в образователни викторини, арт работилница и изложба. Те получиха първите си уроци по мониторинг на водата. Иво Джокин от Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси демонстрира как се работи с набор за изследване на водата на World Water Monitoring Challenge – международна образователна програма, която възпитава в ангажираност за опазване на водните ресурси по целия свят.

IMG_1828

Участниците получиха специални грамоти „Приятели на природата“ и материали за Деня на Дунав, предоставени от Международната комисия за опазване на река Дунав.

Като част от инициативите, Регионална лаборатория – Плевен и РИОСВ – Плевен направиха пробовземане от река Дунав в гр. Никопол на 29  юни. Пред ученици експертите демонстрираха как се извършва анализ на водата за наличие на азот и фосфати с полеви тестове.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...