Акценти
Начало / Икономика / Граждански умения усвояват младежите в град Левски с помощта на Център „Барометър”

Граждански умения усвояват младежите в град Левски с помощта на Център „Барометър”

Продължават инициативите на Младежки информационно-консултантски център „Барометър”- Плевен  на територията на град Левски. С анкетиране и интервюиране на ученици и младежи от  град Левски стартират дейностите, информират  Силвия Йорданова, младежки работник за Община Левски и Елена Асенова, младежки лидер от СУ „Крум Попов“ гр. Левски

 Целта е да се видят  какви са основните проблеми, пред които са изправени младите хора, какви са  приоритетните им потребности, чрез които може да се повиши качеството на живот и да  се подобри реалната перспектива за тяхното бъдещо личностно и професионално реализиране.

 Проведени са  две обучения .За учениците от СУ „Крум Попов“  – с експерта Ива Мусова от МИКЦ „Барометър“, на тема  „Граждански умения“ и с млади родители до 29 години по въпроси с отглеждането на малки деца на възраст до 4 години.

Предстои информационна среща  „Европейски уроци“ в ДГ „Локомотив“ гр. Левски с две фокус – групи, като темите ще определят учениците и младежите от  гр. Левски. Две дискусии по метода „Световно кафене“ и информационна кампания за 9 май – Ден на Европа, са следващите инициативи .

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...