Акценти
Начало / Политика / Граждански съвет ще подпомага дейността на кмета на Бъркач

Граждански съвет ще подпомага дейността на кмета на Бъркач

Кметът на село Бъркач – Николай Радев, и общинският съветник Йордан Христов от БСП в Община Долни Дъбник отчетоха дейността си на общоселско събрание. Да участват са поканени част от най-активните общественници, граждани с мнение, земеделски производители и представители на ромския етнос в Бъркач.

Кметът Николай Радев направи отчет за финансовото състояние, заварено в първите месеци от мандата си. Отчетени бяха приключеното обновяване на частта от гробищният парк на селото и реновираното табло за некролози. Обсъдени бяха снегопочистването, сметосъбирането, както и насипаните с трошен асфалт улици, които бяха в ужасно състояние. Отчета включи също бъдещите задачи пред екипа – като една от най-важните и неотложни задачи, с която са се заели кметът на селото, общинският съветник и кметът на общината – Борислав Станимиров, е да се ремонтира и пригоди спрямо нужните изисквания, стая за личен лекар с приемна и медицински кабинет.

По време на срещата е учреден и граждански съве, който ще подпомага дейността на кмета на Бъркач. Дванадесетте членове ще имат заседания всеки месец.

Общинският съветник Йордан Христов обясни, че отчет за дейността му в Общинския съвет, гласуванията по отделните предложения и инициативите му, ще бъдат достъпни както електонно през интернет сайт, така и в бюлетин, издаван на всеки три месеца на хартиен носител. Бюлетинът ще бъде предоставян във всички пенсионерски клубове в общината.

Следващите приемни на общинския съветник през февруари и март са в селата Садовец, Петърница и Градина. Освен отчет за свършеното, Йордан Христов заедно с гражданите ще взема решения по различни дейности, проекти и инициативи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...