Акценти
Начало / Общество / Граждани се жалват от липса на охрана на гробищата в Плевен

Граждани се жалват от липса на охрана на гробищата в Плевен

„Загубих наскоро майка си и ходя често до гроба й, но всеки път, когато съм там, се страхувам от тълпата циганчета, които не те оставят на спокойствие поне за минута. Вчера си позволих да ги изгоня – безуспешно. Едно от тях беше готово да ми надере колата, а другите пикаеха по гробовете”, това ни написа нашата читателка Маргарита Хинова, търсейки съдействие да бъде направено нещо в защита на възрастните жени, които посещават гробовете на своите близки.

Проблемът с липса на охрана на гробищните паркове в Плевен е известен. Преди време Община Плевен обяви обществена поръчка, чието изпълнение беше спряно заради обжалване от една от фирмите. Още тогава стана ясно, че процедурата по обжалване ще забави с месеци решението на проблема с охраната на гробищните паркове.

Обжалване бави назначаването на охрана на гробищата в Плевен

Днес потърсихме актуална информация от Община Плевен докъде е стигнало развитието по обжалването на обществената поръчка. От там ни отговориха, че са получили  разпореждане на Комисията за защита на конкуренцията, че не е образувано производство по обжалването. Ако фирмата не обжалва пред ВАС, в едномесечен срок общинската администрация ще може да сключи договор с фирмата, спечелила процедурата, уточниха от Община Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...