Начало / Общество / Гражданите и бизнесът могат да ползват Системата за сигурно електронно връчване

Гражданите и бизнесът могат да ползват Системата за сигурно електронно връчване

Община Плевен уведомява физическите и юридическите лица, административните органи, лицата, осъществяващи публични функции, както и организациите, предоставящи обществени услуги, че могат да ползват Системата за сигурно електронно връчване за изпращане и/или получаване и съхраняване на електронни документи и съобщения по електронен път (подаване на сигнали, жалби, искания, заявления за услуги и др.), без необходимост от физическо присъствие.

Държавната агенция „Електронно управление” поддържа и администрира Системата за сигурно електронно връчване. Комуникацията чрез системата замества метода за препоръчана поща с обратна разписка. Системата поддържа възможност за автоматично регистриране на времето за изпращане и получаване на документа/съобщението и известяване чрез e-mail за регистрационния номер на документа/съобщението.

Подаването и връчването на документи по електронен път, свързано с предоставянето на административни услуги, се осъществява чрез  профила на Община Плевен в системата за сигурно електронно връчване, поддържана от Държавната агенция „Електронно управление“. Документите следва да бъдат подписани с Квалифициран електронен подпис  (КЕП). При възмездна услуга се заявяват дължими такси към заявителя в Системата за електронно плащане на адрес (http://eforms.egov.bg/eforms-portal/admin/payment_registration.xhtml).

Линк към Системата за сигурно електронно връчване:  https://edelivery.egov.bg/

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...