Акценти
Начало / Култура / Град Левски празнува с богата програма

Град Левски празнува с богата програма

Празничните прояви посветени на 179-та годишнина от рождението на Васил Левски и 71 години от обявяването на Левски за град започват тази седмица. Програмата започва с Театралната постановка „Бизнес” на Самодеен театрален състав с режисьор Веселин Плачков-старши в НЧ „Георги Парцарев 1901“ гр.Левски на 13 юли, сряда, от 19,00 часа.

Тя продължава с рок концерт с участието на рок група „Изида“, Head bangers и Stenli Stefanov – S PROGECT на открита сцена пред Общината на 16 юли, събота, от 20,00 часа.

Състезание по плуване на Общински плувен комплекс ще се проведе на 17 юли, неделя, от 11,00 часа.

На 18-ти юли, рождената дата на най-светлата личност в българската история – Васил Левски, за 24-ти път жителите на единствения град в България с името на Апостола на Свободата, ще празнуват с признателност, радост и надежда. В програмата е предвиден карнавал – детски празник от 9,30 часа на открита сцена пред Общината. Децата от ЦДГ „Слънце” и ОДЗ „Локомотив” ще напишат приказка необикновена. Всички ще се веселият и с детски герои ще я украсят.

Тържествено издигане знамето на Община Левски ще се състои в 10,00 часа, а поклонението пред паметника на Васил Левски ще бъде в 10,30 часа.

Откриване на изложба-живопис, графика и приложни изкуства на художници от Община Левски и Община Павликени е предвидено за 18.00 часа в изложбена зала, фоайе на II етаж в НЧ „Г.Парцалев“.

Програмата ще завърши с празничен концерт на откритата сцена пред Общината от 20,00 часа с участието на: Мажоретен състав – гр.Левски, Илко Иларионов, Певческо студио „Румина” гр.Велико Търново, Антония Маркова, солист на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и участник в „Гласът на България“ и Musik Idol, и Етрополската духова музика.

Празнична заря ще завърши честванията в 22.30 часа.

Постер-Левски празник

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...