Начало / Култура / Град Левски отново ще бъде домакин на фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“

Град Левски отново ще бъде домакин на фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“

На 1 май за поредна година град Левски ще бъде домакин на Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“ 2017.

Целта на фестивала е да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на Северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Участие във фестивала могат да вземат всички групи, състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор, а възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.

Организатори на събитието са Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901” гр. Левски. Официалното откриване ще е от 09:00 часа на сцена пред Общината.

Освен наградите в различните възрастови групи, ще бъдат връчени и специални награди – Награда на Кмета на Община Левски; Награда на спонсорите; Награда на журито. Поощрителни награди ще бъдат раздадени за: „Най-артистично изпълнение“, „Най-малък изпълнител“, Най-вузрастен участник и награда – “Откритие на фестивала“. Всички участници във фестивалната програма получават и грамота за участие. На отличените участници се връчват дипломи, медали и парична премия.

Такса за участие не се заплаща. Желаещите да участват попълват заявка по приложен образец и я изпращат на адрес: Община Левски, гр. Левски, бул. „България” № 58, за фестивала „Гергьовски люлки” до 20.04.2017 г. или по електронна поща – [email protected] .

 Задължително е посочването на телефон за обратна връзка. За контакти и информация: тел. 0650/8-21-01; 0885 372220 – Петя Чолакова-Методиева; тел. 0878 247166 – Мариета Аспарухова; тел. 0894 053855 – Радослав Славеев.

Повече информация може да получите ТУК.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...