Акценти
Начало / Общество / Град Левски е като бомбардиран, градушка като юмрук го удря два пъти тази нощ

Град Левски е като бомбардиран, градушка като юмрук го удря два пъти тази нощ

Градушка с размери като юмрук на два пъти е ударила град Левски тази нощ, научихме от кмета на града Любка Александрова.  „Ситуацията в Левски наистина е тежка. След двете градушки няма сграда да не е с поражения. Града е като бомбардиран”, каза Любка Александрова.

В Общината вече е създаден кризисен щаб, комисия оценява щетите, за да се търси помощ от Комисията за защита при бедствия и аварии, каза Александрова. По думите й щетите са огромни и повсеместни. Няма сграда, която да не е пострадала от двете сухи градушки, които падат в продължени на по 10-15 минути. Първата е в 0.30 часа, а втората – в 2.30 часа. Оранжерията в общината е срината, силно е пострадал и общинският басейн. Всички фасади на сградите са с дупки, много са изпотрошените прозорци, покривите са пробити и сега дъждът пълни къщите на хората. Колите, които са били на открито, също са със счупени стъкла и огънати ламарини от големите снежни късове. Започнало е отводняването на детски градини и обществени сгради, които са пострадали от последвалия обилен дъжд.

70-80-годишни жители на Левски казват, че не помнят такова силна градушка да е удряла града. Силно пострадали са и три села в общината – Градище, Асеновци и Варана.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...