Начало / Общество / Град Искър променя облика си със средства от инвестиционната програма

Град Искър променя облика си със средства от инвестиционната програма

град Искър (2)

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев посети община Искър, за да се запознае с хода на дейностите по изпълнението на проектите, финансирани по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. В населеното място вече е приключил ремонта на уличната мрежа в централната градска част. Проектът включва още изграждане на детски и спортни площадки, информират от пресцентъра на Областна администрация – Плевен. Използването и на собствени средства е допринесло за коренно промяна в облика на общинския център. Освен рехабилитираните улици е изградено и мостово съоръжение, което улеснява движението в района. В близост до централния площад е оформен пазар с малък парк за отдих. По-късно  мястото ще бъде допълнено с детска и фитнес площадка. В процес е изграждането и на спортни площадки. И не на последно място – малко общини, дори и областният център – могат да се сравнят с чистотата и естетиката, която е факт в град Искър. Оказа се, че  прекрасната ландшафтна архитектура е дело на няколко сърцати жени, обичащи цветята и градинарството.

град Искър (3)

Още един проект на територията на община Искър се финансира по Публичната инвестиционна програма. В село Долни Луковит усилено се благоустроява площадното пространство в центъра на населеното място. Подменя се настилката, монтират се пейки и перголи, цветните градини ще бъдат допълнени от фонтан, ще се изгради детска площадка, ще се подмени осветлението.

град Искър (4)

Общо 15 са проектите на територията на Плевенска област, които бяха одобрени за финансиране от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

град Искър (5)

 

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...