Акценти
Начало / Спорт / Градът ни да бъде домакин на международен турнир по бокс за юноши предлагат от боксовата федерация

Градът ни да бъде домакин на международен турнир по бокс за юноши предлагат от боксовата федерация

До края на тази година  в Плевен да се проведе международен турнир по бокс за юноши – 16-17 години, който да стане традиция, предложи днес на среща с кмета президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Този турнир е много важен за подготовката на юношите за предстоящото Световно първенство през 2014 г., което ще се проведе в София, подчерта Инински. Той определи спечелването на домакинството като исторически момент за българския юношески бокс, още повече, че състезанието ще  е единствената квалификация за младежките олимпийски игри. Това прави още по-значим турнирът в Плевен, тъй като ще е важно стъпало в подготовката на българските боксьори за световното първенство догодина, изтъкна още Красимир Инински.На срещата стана ясно, че вече има направени заявки за участие в турнира от девет държави, между които Русия, Англия, Молдова, Хърватска.

Кметът проф. д-р Димитър Стойков прие идеята и ангажимента Общината да помогне с каквото може за провеждането на този международен турнир, въпреки късите срокове за организирането му. Провеждането на подобен турнир напълно съвпада със стратегията на Община Плевен да развива спорта, подчерта кметът и допълни, че това е едно признание за плевенската школа по бокс. „Нашата идея е не само да съдействаме сега за организацията на този шампионат за младежи, а да го превърнем в традиция, тъй като Плевен е люлка на бокса и вярваме, че сред тези юноши  са бъдещите олипмийски  и световни шампиони, между които и следващият Детелин Далаклиев”, каза в отговор на предложението кметът проф. Стойков.

От Българската федерация по бокс поканиха кмета да бъде патрон на турнира. Те се ангажираха с поемането на по-голямата част от финансирането на състезанието, за провеждането на което ще са необходими около 20 000 лв.

Срещата, в която участваха още личният треньор на Тервел Пулев и старши треньор на юношеските отбори – Борислав Бояджиев, и председателя на боксов клуб „Спартак Плевен” – Борислав Георгиев  приключи с размяна на плакети. Красимир Инински връчи на кмета плакет със специален надпис за честит имен ден, тъй като срещата се проведе точно на Димитровден. От своя страна проф. Стойков връчи на Инински плакет на Община Плевен.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...