Акценти
Начало / Любопитно / Градската елха в Червен бряг празнично засия

Градската елха в Червен бряг празнично засия

elxa_n-Червен бряг елхаСъс запалване светлините на градската елха в Червен бряг бе сложено началото на коледно-новогодишните празници там. Събитието бе съпроводено с фойерверки и пускане на десетки светещи балони, дар от народния представител Пламен Тачев. Кметът на общината Павлин Фильовски се обърна към съгражданите си с призива да посрещнат Коледа и Нова година по-добри, по-състрадателни и човечни, а мрачните мисли да отстъпят място на надеждата и любовта към ближния.

flaer-Червен брягЗрелищното изпълнение на артистична формация за огнени изкуства „Феникс“ бе за всички дошли да споделят общоградското събитие. За коледния дух допринесоха и дванадесетокласниците от ПГХТ „Юрий Гагарин” с вкусен кулинарен базар. Той представя учебната им компания „Сладък рай”, специализирана в производството на хлебни и сладкарски изделия.

Тази година градската елха в Червен бряг е накичена с гирлянди и играчки, изработени от учениците от СОУ „Д-р Петър Берон”, ОУ „Хр. Смирненски”, децата от ЦДГ „Бодра смяна” от Червен бряг, ПГЗС „Ал. Стамболийски” от с. Чомаковци и ОДЗ „Пролет” – гр. Койнаре.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...