Акценти
Начало / Общество / Гостуващи магистрати посетиха исторически забележителности в Плевен

Гостуващи магистрати посетиха исторически забележителности в Плевен

магистрати Сторгозия

В периода 19-21 септември Окръжната и Районна прокуратури в Плевен посрещнаха 47 прокурори и съдебни служители от Районните прокуратури в Разлог, Благоевград, Монтана и Лом и от Окръжната прокуратура в Благоевград, информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура Плевен. Гостуващите магистрати и съдебни служители са разгледали сградата на Съдебната палата в Плевен, където са имали възможност да проведат срещи и да обменят опит с прокурори и служители от ОП Плевен и РП Плевен. Особен интерес са предизвикали структурата на деловодствата на Плевенските прокуратури, кадровата и битова обезпеченост.

Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен Иво Радев, административният ръководител на Районната прокуратура в града и Владимир Николов са запознали в детайли гостите с организацията и спецификите на работа на прокуратурите от Плевенския съдебен район. Служител на Регионалния исторически музей е информирал присъстващите за историята и забележителностите на града и региона, като беседата е илюстрирана с мултимедийна презентация.

магистрати Панорама

На 20 и 21 септември магистратите и служителите от гостуващите прокуратури са посетили Панорама „Плевенска епопея”, „Скобелевия парк”, античната крепост „Сторгозия”, парк „Кайлъка” и др.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...