Акценти
Начало / Образование / Гости от пет държави посрещнаха в ОУ“Максим Горки“ в  Левски

Гости от пет държави посрещнаха в ОУ“Максим Горки“ в  Левски

ОУ“Максим Горки“ в град Левски е  домакин на четвърта мобилност по проект „UNOTSS – уникални ноти на една и съща песен“, по програма Еразъм+.

От 14 до 18 октомври гости на училището ще са 12 учители и 19 ученици от училища в  пет държави – Германия, Полша, Румъния, Италия и Турция. По стара българска традиция те бяха посрещнати  с хляб и сол днес в големия салон на Общината. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Левски инж.Кольо Домеников приветства с „добре дошли” участниците в  проекта и пожела пребиваването им в град Левски  и в  България да остане незабравимо преживяване. Да създадат трайни приятелски отношения с нашия народ ,с нашата образователна система, с нашите традиции , защото историята ни свързва ,и когато се приберат да разказват за това с гордост и радост ,че са посетили България, пожела г-н Домеников .

Кратко представяне на град Левски и общината направи гл.експерт ”Образование ,култура и спорт” Петя Чолакова.

Ръководителите на групите  от Германия, Полша, Румъния, Италия и Турция представиха участниците в проекта и поднесоха символични подаръци. От Община Левски  те също получиха подаръци, от  които да могат да научат повече за града домакин.

На 15 октомври в ОУ“Максим Горки“ млади таланти ще свирят на акордеон и синтезатор, вокалната група ще изпълни песента, която обединява народите. В този ден  Мажоретен състав -Левски, детски танцови състави и изпълнители  на народни  песни  под съпровод на гъдулка и акордеон ще покажат красотата на българските традиции. Ученици ще рисуват с текстилни маркери върху чадъри.

Вечерта  родители и ученици ще представят  – „Вечер на български традиционни ястия“.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...