Акценти
Начало / Крими / Горя склад на хранителен магазин в Белене

Горя склад на хранителен магазин в Белене

Късо съединение е предизвикало пожара в складово помещение на магазин за хранителни стоки в Белене, съобщават от полицията. Пожарът е станал на 4 август  около 15.33 часа, когато е подаден сигналът за него. В момента се установяват материалните щети и количеството на унищожените продукти.

За периода от 4 август до тази сутрин пожарникарите и спасителите от ОУПБЗН-Плевен са взели участие в ликвидирането на 26 произшествия. Сухи треви и отпадъци горяха в град Плевен, село Староселци, село Търнене, село Чомаковци, град Койнаре, град Левски, град Долни Дъбник, землището между Тръстеник и село Подем, село Радомирци, село Татари, село Асеновци, село Бреница и град Искър. Гасачески групи и техника от село Горна Митрополия участваха в ликвидирането на пожар, възникнал в гробищния парк на селото.

На 5 август в 15:29 часа е съобщено за пожар в навес в град Кнежа. Унищожени са 20 квадратни метра от покрива. Причина за инцидента е неправилно ползване на нагревателни уреди. Огнеборци от Кнежа с един специализиран автомобил са потушили пламъците и са спасили съседни обитаеми сгради.
На 6 август в 03:16 часа е съобщено за пожар в стопански постройки в град Тръстеник. При пожара са изгорели 80 квадратни метра разгърната площ от една сграда и 30 квадратни метра от друга постройка. Причините за инцидента са в процес на установяване.
На 5 август в 3:26 часа по неустановени причини е възникнал пожар в бараки за дърва в град Долна Митрополия. Изгорели са две бараки и 3 куб. метра дърва за огрев.
От Противопожарна безопасност призовават за повишено внимание в тежката метеорологична обстановка, в която опасността от пожари е изключително висока.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...