Акценти
Начало / Култура / Горещ концерт поднесоха на публиката бивши възпитаници на Музикалното

Горещ концерт поднесоха на публиката бивши възпитаници на Музикалното

Пред радващо пълна зала „Катя Попова” снощи концерт изнесоха звездни възпитаници на НУИ „Панайт Пипков” в Плевен, които успешно концертират по световните сцени..

Първи на сцената излязоха  Маргарита Калчева – контрабас и Ивайло Дешков цигулка, които под палката на Славей Тинчев изпълниха Двоен концерт на Бах.

концерт

Пианистът Стефан Бонев поднесе на публиката Концерт за пиано и оркестър №3 от Моцарт, а Александър Димитров – Концерт за виолончело и оркестър № 1.

Стефан Бонев

Инструменталната вечер беше разнообразена от изпълненията на баритона Стоян Груев, който изпълни ария на Гремин из операта „Евгени Онегин” на Чайковски и „Песен на бълхата” от Мусоргски.

Александър Димитров концерт

 Публиката щедро възнагради изпълнителите за техните вдъхновени изпълнения.  Присъстващите оцениха и усилията им да запазят майсторството на изпълнението си, въпреки задушната и гореща зала. Незнайно защо нито един от климатиците в зала „Катя Попова” не работеше. Така концертът на талантливите млади изпълнители стана горещ и в буквален, и в преносен смисъл. Явно проблем има, защото и част от осветлението в залата също не работеше.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...