Акценти
Начало / Крими / Гонка, псувни и обиди срещу полицейски служители в Тръстеник

Гонка, псувни и обиди срещу полицейски служители в Тръстеник

На 19 март в 00,10 часа в хода на специализирана операция в град Тръстеник автопатрул при РУ Долна Митрополия изпълнявайки служебните си задължения прави опит да извърши проверка на лек автомобил  „Форд Фокус“. Водачът на лекия автомобил не спира на подадения му сигнал и се опитва да избяга в посока центъра на града. Автомобилът е последван от полицейските служители със служебен автомобил и в центъра е установен. Като водач е разпознат 38-годишен от Тръстеник,  а пътник – 42-годишен от град Долна Митрополия. При извършване на проверката водачът и пътникът в автомобила започват да се държат арогантно, отправяйки обиди към полицейския служител, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.

На местопроизшествието се отзовава автопатрул при РУ Долна Митрополия със служебен автомобил „Опел“. Заплахите и обидите към органите на МВР продължават и след пристигането на полицейските служители, което е наложило използването на помощни средства от страна на полицейските служители и задържането на двамата нарушители. Към тях се е присъединил и 39-годишен от град Тръстеник, който също се включил в отправянето на псувни срещу полицейските служители. При задържането и при качването му в служебен автомобил „Опел“ той е оказал съпротива и е нанесъл удари с крак по задна лява врата на автомобила, като е огънал вратата, без да успее да счупи обзорното стъкло.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...