Акценти
Начало / Образование / Голям интерес към Деня на кандидат-студента в Медицинския

Голям интерес към Деня на кандидат-студента в Медицинския

Рекордно голям брой младежи се включиха в Деня на кандидат-студента, който се проведе днес в Медицински университет – Плевен. Пред препълнената зала „Гален“ на Телекомуникационен ендоскопски център представители на висшето училище запознаха бъдещите кандидат-студенти с условията за кандидатстване и балообразуване, с графика на конкурсните изпити от предварителната и редовната сесия. Младите хора имаха възможност да зададат своите въпроси към председателите на комисиите за проверка и оценка на конкурсните работи по биология и химия.
Много емоции предизвика демонстрацията на практическо занятие по спешна медицина от студенти на Медицинския университет.
Организаторите на Деня на кандидат-студента бяха подготвили викторина с въпроси по биология за008награди участниците в срещата. За най-добре представилите се бяха осигурени награди.
Денят на кандидат-студента завърши с представяне на изложба от постери за обучението на студенти от специалностите на Факултет „Медицина“, „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и Медицински колеж във фоайето на Телекомуникационния център.

За пореден път, в рамките на Кандидатстудентска кампания 2016, висшето училище отворя врати, за да посрещне учениците от гимназиите в града и региона от последните класове на обучение, техните учители и родители.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...