Акценти
Начало / Общество / Голямо срутване край любимите Крушунски водопади – трима са затиснати

Голямо срутване край любимите Крушунски водопади – трима са затиснати

Скална маса се е сринала в района на любимите за мнозина Крушунски водопади днес по обяд. Около 200 кубически метра земна маса е затрупала трима човека в района на водопадите, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от LovechToday.eu. Срутването е точно върху пътеката, която изкачва поредицата от водопади. В момента екипи на Гражданска защита пътуват към Крушуна, за да се опитат да разчистят скалите.

На мястото са били трима души – двамата затиснати англичани – мъж и жена, и българка на 42 г., която е успяла да се измъкне от свличащата се скална маса. Тя е настанена в болницата в Ловеч с наранявания, без опасност за живота.Към момента няма данни какво е състоянието на затиснатите туристи и дали са оцелели под камъните.

Според официалната информация малко след 12 часа днес на телефон 112 е подаден сигнал, че в района Крушунските водопади при ловешкото село Летница се е свлякла земна маса и скали. По това време в района е имало трима човека – българка и двама чужди граждани. Пристигналите на място пожарни и спасителни екипи са успели да окажат първа помощ на жената, която е транспортирана до медицинско заведение. Продължава работата по издирването на затрупаните туристи и разчистването на терена. Спасителните действия се ръководят от директора на ловешката пожарна“, се казва в съобщението.

По думите на спасителите, срутването е голямо. Станало е малко над Малкия водопад, а камъните са точно на пътеката, разказват още от ловешкия сайт.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...