Акценти
Начало / Крими / Голямо количество цигари и тютюн без бандерол намериха в червенобрежко село

Голямо количество цигари и тютюн без бандерол намериха в червенобрежко село

1 220 кутии с тютюневи изделия без бандерол  от различни марки са намерени в дома на 49-годишен мъж в село Лепица, съобщават от полицията. Акцията е проведена на 14 март от униформени от Червен бряг по линия неправомерна търговска дейност на цигари без български акцизен бандерол. Освен цигарите, в кухненското помещение в дома на мъжа е открит и кашон с насипен тютюн. Той тежал 5.070 кг, кафявата тревиста маса била разпределена в 33 полиетиленови пакета. Цигарите и насипният тютюн се съхраняват в полицията. За престъпление по чл. 234 от НК е сезирана прокуратурата.

Също на 14 март служители на Второ управление «Полиция» в Плевен са проверили две улични пласьорки на цигари – 13-годишна и 30-годишна. И двете са от село Буковлък. Жените са засечени в района на кооперативния пазар в града. От тях са иззети 32 кутии с цигари без акцизен бандерол. Нередовната стока ще бъде предадена на Митническо бюро Плевен за вземане на отношение.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...