Акценти
Начало / Култура / Голямо дарение от бивш възпитаник получи Балетната школа в Плевен

Голямо дарение от бивш възпитаник получи Балетната школа в Плевен

15 000 лв. дари на Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869” Валери Радулов, чийто път по световните сцени тръгва именно от Плевен. Това е най-голямото дарение за последните 30 години, което читалището получава от физическо лице, категоричен е председателят на „Съгласие” Ивайло Атанасов. Той не скри, че това е голямо признание за уникалността на Балетната школа.

Художественият ръководител на школата Маня Николова разказа повече за дарителя, с когото заедно започват да танцуват балет на 5-годишна възраст. Валери Радулов завършва с отличие Държавното хореографско училище. След завършването му е солист на балет „Арабеск”. Танцува в балетните трупи на Атина, Гърция в Германия в градовете Карлсруе, Визбаден, Берлин, Росщок, Айзенахл. След прекратяване на активната си танцова кариера е ръководител на балетната трупа в Грайф, Германия. Работи като ръководител на вечерната програма в туристическите клубове на Гера, Канарските острови и Тунис, остров Джерба.

 „През всичките тези години той никога не забрави Плевен и откъде е тръгнал. Надявам се да имаме повече такива успешни възпитаници, които да си спомнят за нас и след време”, с благодарност към благородния жест отбеляза Маня Николова.

Част от дарените средства школата ще използва за участието си във фестивала „Морско конче”, за подготовката на новия си премиерен спектакъл – „Грозното патенце”, който ще представят пред публика  през месец ноември. Ще бъдат заделени средства и за балетната зала.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...