Начало / Крими / Големи пожари в царевични блокове са гасили вчера край Кнежа и Бреница

Големи пожари в царевични блокове са гасили вчера край Кнежа и Бреница

5 500 кв. м насадени с царевица са изгорели вчера в землището на село Бреница, съобщават от пресцентъра на МВР Плевен. Сигналът за пожара е подаден на 16 септември в 15:25 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен.  Минути по-късно, в 16 часа,  е постъпил друг сигнал за пожар в землището на град Кнежа, отново в царевичен блок. Огънят там е унищожил 15 декара с царевица.

И двата пожара са погасени от служители на PC ПБЗН – Кнежа. При огледите е установено, че причини за произшествията е запалена суха трева в близост до блоковете с царевица.

През изминалото денонощие на територията на област Плевен са възникнали 27 пожара в сухи треви в землищата на град Долни Дьбник, Кнежа, Никопол, Белене, Тръстеник, селата Радомирци, Девенци, Биволаре, Петьрница, Градище, Лазарово, Писарово, Брест, Староселци, Бреница, Горни Дъбник, Садовец, съобщават от полицията в Плевен.  В гасенето са се включили служители от ЗКГГУ „Златен клас“ в село Писарово.

От РДПБЗН — Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...