Начало / Икономика / Големият печеливш от лотарията на НАП ще си тръгне с Опел Астра

Големият печеливш от лотарията на НАП ще си тръгне с Опел Астра

На 20 декември, Игнажден, ще бъде изтеглено името на първия печеливш от лотарията с касови бележки, организирана от НАП. Това съобщи на пресконференция днес Цветомила Потурлиева, директор на плевенския офис на приходната агенция. Тогава ще бъде изтеглена първата седмична награда.  На 10 януари 2016 ще бъде изтеглен победителят за първата месечна награда от лотарията, а годишната награда ще бъде връчена на 11 декември 2016 г. Големият печеливш, регистрирал касови бележки, ще си тръгне с чисто нов Опел Астра.

В лотарията ще бъдат раздадени общо 65 награди: 52 седмични – всяка седмица по един смартфон, 12 месечни – смарттелевизор, и една голяма награда – лек автомобил.

Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ 1, между 9.00 ч. и 10.00 ч.

В Лотария с касови бележки на НАП можете да учасгтвате с всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември 2015 г. Регистрацията на касови бележки ще продължи до 00.00 часа на 11 декември 2016 г. За да участвате в лотарията, трябва да направите еднократна регистрация в сайта kasovbon.bg, Цветомила Потурлиева демонстрира по време на пресконференцията как става това, като подчерта, че отнема не повече две-триминути. След това могат да се регистрират неограничен брой касови бележки, издадени след 16 ноември тази година. За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда. Една касова бележка може да бъде регистрирана в отделните профили на членовете на едно семейство.

Потурлиева обърна внимание, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат проверявани.

Друг важен момент е, че в лотарията участват само касови бележк с надпис „фискален бон” или „системен бон”, обърна внимание директорът на НАП-Плевен.

Тя подчерта, че целта на тази лотария е да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си. „По този начин те едновременно ще гарантират правата си при евентуална рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им и в същото време, ще стимулират търговците да платят дължимите си данъци и осигурителни вноски”, обърна внимание потурлиева..

Пълният текст на правилата на лотарията е качен на интернет страницата www.kasovbon.bg.

До седмица ще бъде възможно касови бележки да се регистрират и по телефон, който ще бъде обявен допулнително. Но изискването за регистрация на профил не отпада, засега.

До този момент регистрираните касови бележки за лотарията са близо 450 000. Само за Плевен са регистрирани над 3 500, като средно на един регистриран профил са записани по пет касови бележки.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...