Акценти
Начало / Последни новини / Годишният турнир на Карате клуб „Спартак“ събра 92 деца

Годишният турнир на Карате клуб „Спартак“ събра 92 деца

На 15 май се проведе тазгодишното издание на Клубния турнир по карате „Спартак“. На състезанието участваха 92 деца от 5 до 12-годишна възраст – всички те възпитаници на плевенския карате клуб „Спартак” с управител и старши треньор Милена Кирниколова и треньор Маринела Петрова. Това е състезанието с рекорден брой участници от 2006 г . до този момент.

Турнирът се проведе в комплекс „Спартак“, а децата се състезаваха в три състезателни дисциплини – игри за качества и кумите за най-малките до 8 г., ката синхрон и кумите за по-големите над 8 г. Най-добре представилите се състезатели от клуба, които завоюваха по два златни медала са:  Камен Горанов (най-малък участник на 4г.), Цветомир Найденов, Кристина Ангелова, Пламена Иванова, Георги Спасов, Крис Дяковски, Стефани Ангелова, Максим Наумов, Елица Станчева, Ясин Дауд, и Васил Брайков.

Състезатели до 8 г.

Чрез това състезание клубът направи преглед на нивото на своите възпитаници от подготвителните групи, които тренират в зала „Спартак“, в читалище „Ракитин“ и в НУ „ Патриарх Евтимий”. Турнирът спомага и за извършване на селекция за предстоящите състезания на национално и международно ниво.

Синхрон ката до 8 г.

Официален гост на турнира беше г-н Луканов, директор на читалище „Ракитин“, който извърши награждаването на победителите, а от ръководството на Клуба той получи приз за принос в развитието на карате в града ни.

Кумите до 8 г.

За състезателите на Клуба ваканция няма да има, предвид предстоящите състезания и изпита за технически степени в клуба. А за всички желаещи да тренират карате през лятото, Карате клуб „Спартак” ще провежда тренировки през месеците юни и юли по график, за който можете да се информирате на тел. 0899 14 68 95 – Милена Кирниколова, управител и старши треньор.

Състезатели над 8 г.2016

Снимки: Карате клуб „Спартак“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...