Начало / Култура / Годишната награда за журналистика „Северно ехо” връчват тази седмица

Годишната награда за журналистика „Северно ехо” връчват тази седмица

В навечерието на Коледа културният календар на Община Плевен става все по-наситен. Ето какво включва той през тази седмица.

Във вторник, 13 декември, ще се състои тържествената церемония за връчване годишната награда за журналистика „Северно ехо”. Тя се връчва от плевенското дружество на СБЖ с подкрепата на Община Плевен. На тържеството ще бъдат отличени също „Репортер на годината“ и „Пиар на годината“. Церемонията ще се състои от 18 часа в Пресклуба на БТА и ще бъде предавана директно по интернет на страницата на БТА.

На 14 декември, сряда, в ХГ „Колекция Светлин Русев” Творческо обединение „Зора“ към сдружение „Евразия“ ще представи творчески портрет на поета Сергей Игнатов.  Началото е от 16 часа.

Също на 14 декември, но от 16.30 часа в РБ „Хр. Смирненски” ще гостува поетът Калин Донков. Доц. д-р Живка Радева от Великотърновски университет ще представи библиографията „Калин Донков”. Библиографският указател е първия сериозен опит за библиографско изследване на поезията и публицистиката на Калин Донков. Обхваща периода от първите му публикации през 1958 г. до края на 2015 г. Указателят представя творбите на автора в жанровото им разнообразие – поезия, публицистика, разкази, драматургия, пътеписи, статии по определени поводи, изказвания, слова, спомени, интервюта и литературата за него, включително рецензии и отзиви за книгите му. Срещата се организира по повод 75 години от рождението на поета.

В четвъртък, 15 декември, от 16.30 часа в ХГ „Колекция Светлин Русев”  Дружеството на писателите – Плевен организира  музикално – поетичен рецитал под надслов „Коледа,Коледа!.

Час по-късно – в 17.30 часа в Арт център Плевен ще се състои коледното тържество на Арт школа „Колорит” – Плевен. По традиция ръководителят на школата Майя Ананиева ще връчи отличията, които малките колоритчета са спечелили от тазгодишни конкурси.

Финал на седмичния афиш ще сложи  Шоу  спектакъла „Парад на модата”, организиран от Георги Ангелов. Поредното издание на модния парад ще е на 18 декември, неделя, от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев”.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...