Акценти
Начало / Крими / Глоба от 500 лева и условна присъда за шофьор, опитал да подкупи полицаи

Глоба от 500 лева и условна присъда за шофьор, опитал да подкупи полицаи

По реда на съкратеното следствие Плевенски окръжен съд разгледа делото, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против шофьор, който на 26 август 2018 г. направил опит да даде подкуп от 20.00 лв. на полицаи при РУ на МВР – Долна Митропоия, за да не му съставят акт за констатирано нарушение.

Подсъдимият се е признал за виновен в извършване на престъплението, за което му е повдигнато обвинение и не е пожелал да бъдат събирани доказателства за него. Поради това, съдебното следствие е протекло по реда на съкратеното такова. Още същия ден е постановена присъда, с която Плевенски окръжен съд признава П.П.П., за виновен в извършване на престъплението, за което е привлечен като обвиняем и му е определено наказание в размер на ДЕВЕТ месеца лишаване от свобода. Поради протичане на следствието по съкратен ред, съдът намалява така определеното наказание с 1/3 и на подсъдимия се налага наказание ШЕСТ месеца лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок. Съдът налага и предвиденото в Закона наказание глоба, в размер на 500 лева, които да бъдат изплатени в полза на държавата.

Разноските по делото ще бъдат за сметка на подсъдимия.

Присъдата може да се обжалва и протестира, в петнадесет дневен срок, считано от днес, пред Апелативен съд град Велико Търново.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...