Акценти
Начало / Култура / Гледаме новия спектакъл на Нешка Робева на 13 декември в Плевен

Гледаме новия спектакъл на Нешка Робева на 13 декември в Плевен

Националното турне „Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка” ще спре в Плевен на 13 декември.  То ще започне на 24 ноември от Варна и след Добрич, Бургас, Панагюрище, Русе, Габрово, Шумен, Велико Търново ще спре и на плевенска сцена. Турнето продължава в София, Пловдив и завършва в Стара Загора.

Спектакълът, който ще представят артистите от Русенската опера под ръководството на Найден Тодоров и момичетата и момчетата от „Нешанъл арт” с ръководител Нешка Робева, е с комичен сюжет.

Историята е изградена върху това, че, за да се издържа „Нешанъл арт“ започва да се занимава и с организация на фирмени партита, сватби, кръщенета. Но, поради изключителната ангажираност на Нешка Робева, се допуска грешка и се насрочват две сватби по едно и също време – последната грешка на Нешка. Сватбите не могат да бъдат отменени, ситуацията се усложнява допълнително, че едните младоженци са любители на операта, а другите – на фолклора. Спасението е в наемането на DJ Фигаро, който трябва да задоволи разнообразните вкусове на двете новобрачни двойки. И оттук произтича нова грешка и поредица от комични ситуации.

В спектакъла звучи музика на живо – прекрасни оперни и фолклорни гласове и инструменти се преплитат на сцената. Цветност и емоции създават автентични народни носии и оригинални декори.

В Плевен спектакълът ще бъде представен на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ от 18 часа на 13 декември.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...