Акценти
Начало / Общество / Гледаме заседанията на Общински съвет – Плевен и онлайн

Гледаме заседанията на Общински съвет – Плевен и онлайн

Съвсем скоро Общинският съвет в Плевен ще предава онлайн своите заседания, съобщи председателят на местния парламент Мартин Митев в пресклуба на БТА. Той обясни, че така плевенчани ще имат възможност да видят своите представители в Общинския съвет, тъй като много от тях знаят само определени имена, но не знаят как изглеждат всъщност те. Заседанията ще се излъчват на интернет страницата на Община Плевен, като предстои закупуване на необходимото обурудване за целта. Митев поясни, че в момента се прави проучване колко точно ще струва техниката, но по негово мнение, заради прозрачността и публичността, тази инвестиция ще си заслужава.

Другото нововъведение в Общински съвет – Плевен ще бъде поставянето на микрофони на всяка банка. Така общинските съветници ще могат да се изказват от местата си, без да се налага да застават „като ученици” пред микрофоните в залата.

След вчерашните решения на местния парламент и приемането на Правилника за дейността му, старейшините ще имат и по-малко почивки, които ще са и по-кратки. Мартин Митев коментира, че нито той, нито колегите му се преуморяват толкова много за един ден, че да почиват толкова често, а така работата ще може да се ускори.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...