Акценти
Начало / Последни новини / Гласуваха 35 000 лв. за Спортен календар на общината за 2017 г.

Гласуваха 35 000 лв. за Спортен календар на общината за 2017 г.

Общинският съвет на Плевен гласува разпределението на средствата за спорт, приети с Решение №462/26.01.2017 г. на Общинския съвет в група „Физическа култура и спорт” за тази година.

„Общият размер на тези средства е 310 000 лв. Разпределението е съответно 35 000 лв. за финансиране на Спортния календар на общината, за Ученическите игри – 30 000 лв.“, съобщи на пресконференция днес в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той допълни, че за финансово подпомагане на спортните клубове, съгласно новата Наредба №33 на Общинския съвет за финансовото подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен, са предвидени 220 000. Съветниците са одобрили и по 1500 лв. за пет  футболни клубове в общината. Резервът от средства, който остава, е 17 500 лв.

Относно новата Наредба за финансовото подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен, Мартин Митев заяви, че след прилагането й за първи път на практика, с реални клубове и точкуване, са намерени някои слаби моменти в заложените критерии. В тази връзка в следващите месеци предстои да бъдат направени предложения за леки изменения в детайлите, за да стане Наредбата още по-работеща. Предложенията за тези изменения, съгласно Закона за нормативните актове, ще бъдат обявени официално в нужните срокове.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...