Акценти
Начало / Политика / Гласуват Правилник за съфинансиране на културни проекти в Община Плевен

Гласуват Правилник за съфинансиране на културни проекти в Община Плевен

theater-masks

Предложение за приемане на Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен ще бъде обсъдено днес в Постоянната комисия по “Контрол по изпълнение на решенията на Общинския съвет, установяване и предотвратяване на конфликт на интереси и законосъобразност”. Работната среща започва в 16.00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен.

Съветниците ще разгледат предложение относно предоставяне за безвъзмездно управление на имот частна общинска собственост на Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – Плевен. Имотът е със застроена площ 395 кв м и в него се помещаваше бившето Начално училище  “Киро Станев” на адрес ул. “Георги Кочев” № 66.

За нуждите на Регионалния инспекторат по образованието в града ще бъде предоставен недвижим, нежилищен имот – частна общинска собственост, представляващ 11 административни помещения в административната сграда на ул. “Димитър Константинов” № 23.

Имоти със същия статут ще получат безвъзмездно за управление Първо и Второ районно управление „Полиция” в Плевен.

Имоти публична общинска собственост с площ по 40 кв метра всеки и намиращи се в ОУ „Васил Левски” в Плевен ще бъдат предоставени безвъзмездно за управление от Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, офис Плевен.

Съветниците ща гласуват учредяване безвъзмездно право на ползване върху недвижими нежилищни имоти публична и частна общинска собственост на читалищата в селата Бохот, Пелишат, Ралево, Николаево, Гривица, Тученица, Мечка и Къшин, както и обявяване за частна общинска собственост на помещения в административни сгради и предоставянето им за възмездно ползване от “Български пощи” ЕАД за извършване на универсална пощенска услуга на населението в селата Брестовец, Буковлък, Горталово, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Радишево, Ралево и Търнене.

Съветниците ще гласуват и предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Плевен чрез банков кредит в размер на 1, 2 млн лв за рефинансиране на краткосрочен дълг.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...