Акценти
Начало / Политика / Гласовете от Плевенско решаващи за изобра на новия зам.-председател на СДС за регион Северозападен

Гласовете от Плевенско решаващи за изобра на новия зам.-председател на СДС за регион Северозападен

С 56.53 % или 597 гласа от броя на действителните гласове за зам.-председател на СДС за регион Северозападен е избран Любомир Иванов, съобщиха от Националната комисия по провеждане на вътрешнопратийните избори. За другия кандидат – Генади Велков, са гласували 459 души, което 43.47 % от броя на действителните гласове.

Вотът за избор на овакантения зам-председателски пост на сините за регион Северозападен се проведе на 14 октомври  в 39 секции, разположени в областите Плевен, Видин, Монтана, Враца и Ловеч.

Отчетената избирателна активност сред членовете на СДС в тези пет области е твърде висока – 99.1 на сто. Общият брой на гласувалите членове е 1057 от имащите право 1376. За община Плевен право на глас имаха 204 членове на СДС, от които над 60 на сто са пуснали гласа си за Любомир Иванов, което се оказало решаващо за избора му.

Пред сините в Плевен сега предстои важният избор на наследник на Найден Зеленогорски като областен лидер, след като той се оттегли от поста и напусна редиците на сините, отивайки в партията на Кунева. Спряганите имена са няколко, между които и на жени. В избора на областен председател участват всичките 11 общински лидери на СДС в региона. Според решение на Националния съвет на СДС общинските и областната конференции трябва да се проведат до февруари 2013 г.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...