Акценти
Начало / Образование / Гимназията по туризъм в Плевен  ще работи по нов проект с партньори от Италия и Кипър

Гимназията по туризъм в Плевен  ще работи по нов проект с партньори от Италия и Кипър

За поредна година проект на  ПГ по туризъм „Алеко Константинов“-Плевен  е одобрен от Центъра за развитие на човешките ресурси, който управлява в България най-голямата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт – Еразъм+.

През 2019 – 2020 г., учениците на гимназията от всички специалности, изучавани в училището – Хотелиер, Организация на туризма и свободното време, Екскурзовод, Социални дейности и Термални процедури, ще имат възможност да усъвършенстват своите професионални умения в партньорски организации от Европейския съюз във Виченца, Италия  и в Лимасол, Кипър. По проекта ще се осъществят три мобилности за ученици и една за учители.

В първия поток, от 27 октомври до 9 ноември тази година,ще участват ученици от  специалностите Хотелиер и Социални дейности. За първи път в тази мобилност ще вземат участие четирима ученици със специални образователни потребности. Тази уникална възможност е предоставена благодарение на Еразъм+ и на любезните ни партньори от Виченца, Италия.

Във втората мобилност ще вземат участие ученици от специалностите Екскурзовод и Термални процедури. Тя ще се осъществи в периода 29 март – 11 април 2020 г. в Лимасол, Кипър.

Третата мобилност е ECVET мобилност и ще се състои отново в Лимасол, Кипър в периода 4 юли1 август 2020г. ECVET е Европейска система за кредити в професионалното образование и обучение, която дава възможност за признаване на резултатите от обучението чрез натрупване и трансфер на кредити. В тази мобилност участие ще вземат ученици от специалностите Хотелиер и Организация на туризма и свободното време.

В проекта е предвидена мобилност и за учителите. Те ще обменят опит и знания със своите колеги от Брага, Португалия. Петнадесет учители  в периода от 28 март – 4 април 2020 г. ще се запознаят с иновативните подходи в португалската образователна система  и корпоративното предприемачество в областта на туризма, с дуалната система на обучение в Португалия и ще сравняват  резултатите от обучение в двете страни и тяхната релевантност по отношение на Европейска квалификационна рамка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...