Начало / Образование / Гимназията по туризъм в Плевен приключи успешно работа по международен проект

Гимназията по туризъм в Плевен приключи успешно работа по международен проект

Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов“ в Плевен приключи работа по проект  „Развитие на техническите и професионални умения“ на полския Учебен център за продължаващо обучение в гр. Бялисток – Полша, финансиран по програма „Еразъм+“. Партньори по проекта са още училища от  Испания, Словения, Турция и Кипър. В рамките на две години партньорите осъществиха седем международни срещи, на които бяха постигнати основните цели на проекта за обмен на добри практики, съобщиха от Гимназията по туризъм.

България беше домакин на международната спеща през юни 2017 г. , а заключителната международна среща се е провела през месец септември тази година в Полша.

По време на проекта учителите са обменили иновативни методи и практики на преподаване на предприемачески умения, информирали са се за образователните системи на всеки партньор и методологиите за преподаване чрез използване на новите комуникационни технологии. Повиши се информираността на учениците и учителите за социалното, етническото и религиозното многообразие в Страните партньори, споделиха от Професионалната гимназия.

Учениците са имали възможност да участват занаятчийски работилници  и  семинари, на които са се запознали със застрашени професии, с възможностите на дистанционното обучение и инструменти за е-обучение. Участвали са в симулации за наемане на нов работник и са се запознали с възможностите и формите на социалното предприемачество.

„Учениците повишиха своята информираност и придобиха самочувствие на европейски граждани с открити възможности да се реализират, както на европейския пазар на труда, така и в собствените си страни. Учениците и учителите научиха повече за социалното, етническото и религиозното многообразие в Страните партньори”, споделиха след приключване на проекта от Професионалната гимназия по туризъм.

Като най – важно постижение на приключилия проект от гимназията отчитат създадените  европейски партньорства. Те се надяват, че партньорите ще продължат да си сътрудничат и обменят добри практики.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...