Начало / Образование / Гимназията по туризъм  в Плевен отпразнува 26 години

Гимназията по туризъм  в Плевен отпразнува 26 години

Преди 26 години, на 11 април 1996 г.,  Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен започва да пише своята история. И ето, вече 26 лета професионалното училище не прекъсва да се модернизира и обновява. За да покажат своите постижения, от училището организираха Ден на отворените врати.

Празникът започна с представянето на изучаваните чужди езици – английски, немски, испански и руски. Подредените изложби включваха резултатите от проведените ученически конкурси за есе на тема „Пътят на Алеко“, за снимка „Училището през моя поглед“ и за рисунка „Алеко и България“.

Гидове представиха пред гостите кабинетите по сомелиерство, сервиране и барманство, по термални процедури, по рекламна графика, клуб „Кариера“, Лоби бар към Общежитието.

Най-шумно и забавно беше на спортната площадка, където се състоя истинско футболно шоу.

Във фоайето на училището по предложение на Ученическия съвет беше организиран Благотворителен великденски базар с изработени предмети от клуб „Приложно изкуство“. Набраните средства ще бъдат дарени на наш бивш ученик, който се нуждае от рехабилитация.

Денят на отворените врати завърши с връчване на награди на победителите от конкурсите и традиционни фолклорни изпълнения. Клуб „Алеко пее и танцува“ се представи с Шопска ръченица, а музикантите – с Ивайловско и Сватбарско хоро.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...