Начало / Спорт / Гигант (Белене) беше на крачка от изненадата срещу Локомотив (Мездра)

Гигант (Белене) беше на крачка от изненадата срещу Локомотив (Мездра)

 футбол Гигант (Белене)

Отборът на Гигант (Белене) беше много близо до изненадата срещу лидерите от Локомотив (Мездра) в среща от 29-ия кръг на Северозападната „В“ група, пише plevensport. Беленчани водеха до 30-ата минута с 2:0 при домакинството си на водачите в първенството, но по-опитните футболисти на гостите не само, че успяха да изравнят, но и постигнаха победа с 4:2. Тази загуба допълнително усложни положението на Гигант в групата, като тимът е само на две точки пред първия изпадащ – Ком. Любопитното е, че съставът от крайдунавския град има в момента абсолютно равни показатели с отбора от Берковица. И двата тима победиха в преките двубои помежду си с по 2:0, а головата им разлика е също равна – по минус 27 гола. Това означава, че дори и точка в последния кръг, когато Гигант гостуват в Севлиево на Видима-Раковски не им гарантира оставане в групата. Още два тима са застрашени от изпадане – Янтра, които гостуват именно на Ком в 30-ия кръг и Павликени, които ще пътуват до Червен бряг за мач с Партизан.

На двубоя в Белене, домакините поведоха в 20-ата минута от дузпа, която Борислав Борисов реализира за 1:0. В 24-ата съдията отмени гол на Иван Редовски от гостите, а в ответната атака Георги Красимиров вкара за 2:0. Радостта от спасението за беленчани, обаче трая само около пет минути, като Иван Мишев върна мездренчани в мача в 30-ата минута за 2:1. След почивката „железничарите“ се развихриха и само за 5 минути сътвориха пълен обрат. В 51-ата Валдемар Стоянов изравни за 2:2, а в следващата атака Мишев изведе своя тим напред за 3:2. Крайното 4:2 оформи Стоянов, като остави Локомотив един от основните кандидати за „Б“ група. В герой на мача се превърна вратарят на Гигант Иван Николов, който успя да спаси поне 4-5 чисти гола.

Другите два отбора от Плевенска област, които бяха заплашени до този кръг от напускане на дивизията – Ситомир и Левски 2007, постигнаха много важни победи и подпечатаха участието си в Северозападната „В“ група и през следващия сезон. В Никопол местните футболисти спечелиха с 3:1 срещу гостуващия Видима-Раковски. Мачът започна доста лошо за домакините, като севлиевци първи успяха да вкарат още в 9-ата минута с гол на Радослав Крумов. До почивката Ситомир направи пълен обрат, като първо в 25-ата минута Ахмед Салимов изравни, а минута преди края на първата част Кирил Граховски направи 2:1. През втората част домакините добавиха още един гол за победата с 3:1, като негов автор в 71-ата минута беше отново Граховски.

В град Левски местният едноименен тим нямаше особени проблеми с гостуващия Бдин, като го победи с 3:2. Домакините поведоха от дузпа във 2-ата минута чрез Ивайло Иванов, като стражът на видинчани Виктор Виденов отрази първия удар, но след добавка левскарите вкараха, а малко по-късно направиха 2:0, като автор на попадението беше Стефан Стефанов. До почивката Цветомир Тодоров успя да намали за 2:1. В началото на втората част вратарят на гостите Виденов спаси още една дузпа за Левски 2007, но в 80-ата минута той капитулира, като Стефанов мушна втория си гол в мача и направи 3:1. До края видинчани успяха само да намалят с попадение на Боянов, който оформи крайното 3:2.

Най-тежко в този кръг беше положението на червенобрежкия Партизан, който беше разбит в Горна Оряховица от Локомотив с 0:5. Четири гола за домакините отбеляза един от топ-реализаторите в групата Любомир Генчев, а петото попадение за „железничарите“ вкара Ивайло Велчев. Независимо от голямото поражение момчетата на старши треньора Илиян Здравков показаха на моменти хубава и атакуваща игра, като създадоха и няколко добри положение за гол. В 24-ата минута, при 2:0 за домакините, Милен Тодоров изпълни перфектно пряк свободен удар, но вратарят на Локомотив Христанов успя да избие топката. В 54-ата минута положението на Партизан се влоши още повече, като Цветан Петров напусна играта заради контузия, като куриозното бе, че не бе сменен с друг футболист, тъй като резервната скамейка на гостите бе празна. До края мачът се доигра и горнооряховци взеха важна победа по пътя към по-горната „Б“ група.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...