Акценти
Начало / Последни новини / Героичен Спартак на крачка от сензацията в Самоков

Героичен Спартак на крачка от сензацията в Самоков

Със загуба – 66:73 в Самоков от Рилски спортист започна битката за бронзовите медали в Националната баскетболна лига за мъже плевенския Спартак. Въпреки негативния изход 6-членния състав на Сашо Дяковски заслужава адмирации за представянето си.

Двубоят започна оспорвано кош за кош и така продължи до края на първата част. В средата й бе най-голямата разлика – 5 точки за 11:6 в полза на гостите след успешна акция на Димитър Маринчешки. В следващите три минути обаче те не вкараха нито веднъж и съперникът им обърна резултата до 13:11. Спартаковци не се предадоха и отново Маринчешки ги изведе напред за 15:13. До края обаче Антъни Гуджино и капитана Йордан Бозов бяха точни за 18:15.

През втората четвърт развоят бе идентичен. Домакините обаче не изпуснаха преднината си от няколко точки. Най-голяма бе тя в 16-ата минута, когато бившия играч на плевенчани Тодор Тодоров реализира два пъти за аванс от 8 точки – 28:20. В оставащото време до края на полувремето обаче спартаковци успяха да го стопят само до 1 точка – 33:34.

В началните 3 минути на второто полувреме равновесието се запази – 34:34. След това самоковци отново поведоха и постепенно увеличаваха аванса си, който в 26-ата минута стана рекорден за срещата – 13 точки за 47:34. Плевенският тим най-после се съвзе и успя да намали изоставането си до 5 т., но преди заключителната част разликата пак стана двуцифрена – 56:46 за Рилски.

Следващите 6 минути не бяха добри баскетболистите ни. В един момент съперникът им дръпна с 12 точки. След това обаче интригата отново се заплете и в 38-ата минута разликата бе стопена до 3 точки – 67:64. После Урош Величкович фаулира опитния Бозов, който не пропусна от линията за наказателни удари, а освен това завърши успешно и атака за 71:64. Последните 95 секунди на мача не бяха достатъчни за обрат.

Най-резултатен в мача бе ветерана Бозов с 21 точки. За Спартак най-точни бяха Милован Савич и Маринчешки съответно с по 17 и 16 точки.

Така самоковския тим поведе с 1:0 в серията. Играе се до две победи от три мача.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...