Начало / Общество / Германския опит в развитието на общините изучи кметът на Никопол

Германския опит в развитието на общините изучи кметът на Никопол

Група кметове на български градове бяха на работна среща и обучение в Германия в края на януари. Сред тях беше и кметът на община Никопол Емил Бебенов, съобщават от общинския пресцентър. Основната тема на обучението е била “Модели на правен и административен мениджмънт в градове и населени места в Германия – закони, основни тенденции и опит”.

Във всички общини, които българските кметове са посетили, са обсъждани въпроси, свързани с работните структури на общините, модели на управление, развитие на туристическия мениджмънт, както и практически занимания в областта на икономиката.

При срещите си с кметове на общини и председатели на Общински съвети са обсъждани въпроси, свързани с влиянието на решения на Европейския съюз върху развитието на немските общини и  развитието на политическите процеси в общините и провинциите на Германия.

На една от срещите акцентът е поставен върху мястото на  информационните центрове и тяхното взаимодействие с гражданите като клиенти на общината и работата на едно гише. Друг акцент е бил развитието на природния туризъм.

През дните на посещение българските кметове са се запознали и с дейността на Доброволческите съвети, наброяващи от 5 до 9 членове. Тяхната роля е да са живата връзка между администрацията и жителите на всяко населено място в общината. Работи се на доброволчески принцип, без заплащане.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...