Акценти
Начало / Политика / ГЕРБ – Плевен издаде каталог-календар за свършеното през 2012 година

ГЕРБ – Плевен издаде каталог-календар за свършеното през 2012 година

„Градим Плевен” е озаглавен каталогът и едновременно календар за 2013 г., който издава ГЕРБ – Плевен, съвместно с Община Плевен. В него в картини и цифри е събран отчетът за свършеното от управлението на ГЕРБ през изминалата година.

Каталогът беше представен на пресконференция днес в офиса на ГЕРБ – Плевен. На пресконференцията председателят на групата общински съветниците от ГЕРБ Владислав Николов  заяви, че през новата година обемите на бюджетите на кметствата в община Плевен ще бъдат запазени.

Той подчерта, че през 2012 г. са реализирани 25 млн.лв. приходи в общинския бюджет, като приходната част е преизпълнена с 6%. Това ни дава основание да смятаме, че сме заложили правилно приходната част в бюджета за миналата година и преизпълнението й е добра основа за бюджет 2013, заяви Владислав Николов.

Най-голямо е изпълнението от внесен патентен данък – 130.5%, стана ясно от изнесените цифри. Приходите от такса битови отпадъци са изпълнени 110%, 115% е изпълнението на приходите от данък придобиване на имущество. Под 100% остава изпълнението на приходите от данък недвижими имоти – изпълнение 98.4%, данък МПС – 99.6%, туристически данък – 99.2%.

Според Владислав Николов бюджет 2013 на Община Плевен е финансово стабилен, като основание за това твърдение му дава фактът, че с 2 млн. лв. е увеличен размерът на средствата по държавни дейности, които са общо 37 млн. лв. в новия бюджет.

От днес групата съветници на ГЕРБ разкриват временни приемни в населените места от общината по график, който съвпада с графика на публичното обсъждане на бюджет 2013. Идеята ни е хората да имат възможност да споделят с нас проблемите си, каза  общинският съветник Мартин Митев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...