Акценти
Начало / Политика / ГЕРБ ще е със самостоятелна листа в Плевен

ГЕРБ ще е със самостоятелна листа в Плевен

ГЕРБ – Плевен ще участва с пълна, самостоятелна листа за общински съветници в Плевен. Това беше заявено категорично от общинското ръководство на партията на пресконференция днес. „Уверявам ви, че сме като един юмрук заедно и сме амбицирани да върнем Плевен където му е мястото на политическата карта, а то е точно в ГЕРБ”, каза Владислав Монов, организационен секретар на общинската структура.

Той представи и кандидата им за кмет на Плевен, след като ден по-рано софийските медии съобщиха, че това ще е Мирослав Петров – областен координатор на ГЕРБ за област Плевен и в момента областен управител на Плевен. Мирослав Петров ще е новото лице на Плевен, представи го Монов.

Мирослав Петров каза, че приема номинирането му като задължение. „Приемам номинацията като голямо морално задължение и отговорност към  Политическа партия ГЕРБ, към всички наши симпатизанти. Ще направя всичко  възможно да победим. Затова сме тука – да се консолидираме и да работим”, заяви Мирослав Петров.

По отношение на визията си за Плевен, той беше категоричен, че е крайно време градът да претърпи промяна по отношение на инвестиции, работни места и бъдеще на хората. „Град Плевен трябва да бъде едно добро място за живеене с перспектива”, каза кандидат-кметът.

По отношение на дебатите в социалните мрежи, предизвикани от публикувана листа за общински съветници, в която са включени представители и на други политически партии, Мирослав Петров, в качеството си на областен координатор, коментира, че това е бил работен вариант. „Тази листа беше направена с оглед да провокира общественото мнение, за да се види  реално нагласата на  коалиционни партньори и нашия електорат, за да можем да си направим извод. Ние си направихме този извод и това беше много полезно за нас като ситуация”, обясни той.

Това беше бърз, безплатен много точен тест за нагласите на обществото, изтъкна д-р Йордан Георгиев, член на общинското ръководство.

Според мнението на общинското ръководство на ГЕРБ – Плевен, участието със самостоятелни листи ще позволи да се види много точно тежестта на всяка една партия в бъдещия местен парламент.

Ние сме едно цяло и това е нашето основно послание, подчертаха участниците в пресконференцията, за да спрат всякакви опити за коментари, че има разединение между общинско и областно ръководство на ГЕРБ.

„За първи път от много време насам има една положителна енергия и сплотяване у нас, което ни дава основание да се надяваме, че ще покажем един изненадващо добър резултат на тези избори, изтъкна д-р Йордан Георгиев, като поясни, че зад това разбира спечелване на избора за кмет на Плевен и добър резултат в бъдещия Общински съвет.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...