Начало / Политика / ГЕРБ изключи трима от общинското си ръководство в Плевен, назначено е временно общинско ръководство

ГЕРБ изключи трима от общинското си ръководство в Плевен, назначено е временно общинско ръководство

След направен анализ на работата на общинското ръководство на ГЕРБ – Плевен, Изпълнителната комисия на партията е взела решение то да бъде освободено. В същото време се прекратява членството в партията на Петя Василева – общински председател на ГЕРБ – Плевен, Христослав Михайлов – член на общинското ръководство, и на Йордан Грижов- общински съветник от ГЕРБ. Това съобщи пред журналисти членът на ИК на ГЕРБ Плавен Нунев след проведено областно работно съвещание в Плевен.

Решението е взето миналата сряда и е резултат от започналите оздравителни процеси в ГЕРБ в национален мащаб, поясни Нунев.

Утвърдено е временно общинско ръководство на ГЕРБ – Плевен до провеждане на събрание за избор на ново ръководство. За временен общински ръководител е избран Генади Динков, за временен организационен секретар – Валентина Вълчанова. Членове на временното общинско ръководство са Румен Мотовски, Георги Данов, Марияна Бонджева, Христо Кочев и д-р Йордан Георгиев. По време на работната среща отвод си е направил д-р Георгиев и предстои да бъде предложено ново име на негово място.

Стана ясно, че междувременно Петя Василева е подала оставка като областен председател и е внесла заявление за напускане на партията.

Мотивите  тримата да бъдат изключени от ГЕРБ са нарушаване на партийната дисциплина, внасяне на разнобой в общинската структура, каза Пламен Нунев. Припомняме, че тримата изключени от партията са сред подписалите Отвореното писмо до Бойко Борисов, в което изказват несъгласие с методите на работа на областния координатор на ГЕРБ.

Пред журналисти днес областният координатор Мирослав Петров заяви, че като общински съветници те не са изпълнявали поетите от ГЕРБ предизборни обещания по отношение на политики, свързани с развитието на региона – обходен път на Плевен, развитие на Индустриална зона и развитие на културата в общината. „Като областен координатор съм настоявал приоритетно на сесиите на Общинския съвет да бъдат вкарвани такива теми по политики. За съжаление до момента тези предложения, които многократно предлагах, не са внесени като приоритетни за решаване в Общинския съвет. За сметка се приоритезираха такива неща като будки, като орязване субсидията на театъра. Това поведение доведе до голяма степен до отлив”, подчерта Мирослав Петров.

По думите на Пламен Нунев е било въпрос на морал общинското ръководство на ГЕРБ – Плевен да подаде оставка още след местните избори. Сега пак е въпрос на морален акт тримата изключени от партията да си подадат оставките като общински съветници, каза Нунев.

Областният координатор Мирослав Петров, който получава пълното доверие на ГЕРБ, ще има разговор с тримата изключени от партията. Предстои му среща и с всички общински съветници от групата на ГЕРБ.   Имаме една основна задача и тя е общинските ни съветници да се държат като истинска опозиция, заяви Мирослав Петров.

ИК на ГЕРБ е взела също решение да освободи Ралица Добрева като областен административен секретар по нейно настояване и утвърждава за областен административен секретар Цветомир Генчев.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...