Акценти
Начало / Политика / ГЕРБ в Плевенско започна номинационните събрания за листи за депутати

ГЕРБ в Плевенско започна номинационните събрания за листи за депутати

С номинационни събрания в неделния ден в Гулянци и Долна Митрополия ГЕРБ започна реденето на листите за кандидати за народни представители в област Плевен. Предложения за депутати днес ще обсъждат в Община Белене и в Долни Дъбник.

За 12 март са насрочени номинационните събрания в Кнежа и Левски, за 13-ти – в Искър и Пордим. За 14 март от 17.30 часа в зала „Катя Попова” е насрочена срещата в областния център Плевен. Последни ще проведат събранията си структурите на ГЕРБ в Никопол и Червен бряг – на 15 март.

Номинациите за кандидати за депутати трябва да бъдат определени на общински събрания на структурите на ГЕРБ до 17 март. След това окончателна дума ще има Изпълнителната комисия и председателят на партията Бойко Борисов.

Всички номинирани за кандидати за народни представители ще трябва задължително да представят пред ПП ГЕРБ определен набор от документи, решението е на Изпълнителната комисия и беше оповестено на интернет страницата на партията. В комплекта трябва да бъдат представени автобиография по европейски формат със снимка, декларация за съответствие с изискванията, записани в Изборния кодекс, свидетелство за съдимост, декларация, че срещу кандидата няма образувано наказателно производство, документ/ декларация, че кандидатът не принадлежи към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност, документ/декларация, че кандидатът няма неплатени публични задължения, копие от лична карта и Договор и декларация за политическа лоялност. Номинираните за народни представители трябва да отговарят и на още множество изисквания.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...