Начало / Политика / Георг Спартански: 2012-та беше слаба и хаотична в политически и икономически план, 2013-та ще е още по-трудна

Георг Спартански: 2012-та беше слаба и хаотична в политически и икономически план, 2013-та ще е още по-трудна

Изпратихме една слаба и хаотична година – в икономически и политически план, както за България, така и за Община Плевен, според председателя на сдружение „България на гражданите” – Плевен и общински съветник от БНД – Обединена десница  – Георг Спартански

Той е категоричен, че местната власт не е показала нито един от основните принципи в политиката, които са прозрачност, откритост, предвидимост и последователност. „За съжаление  кметската администрация, с помощта на управляващото мнозинство в местния парламент, демонстрира политика на непрозрачност, неоткритост, непредвидимост  и непоследователност. И най-важното – хаотичност и в крайна сметка безпомощност при управлението на обществените дела”, заяви Спартански.

Той припомни, че още в началото на началото на 2012 г. са прогнозирали, че бюджетът на Общината е лошо направен и неговите дефекти ще лъснат в течение на бюджетната година. В подкрепа Георг Спартански посочи, че малкото постъпили през годината приходи, са харчени хаотично, наложили са се множество корекции и вътрешно компенсирани промени по бюджета. Специално Спартански акцентира върху увеличената данъчна тежест за бизнеса и то в година на тежка криза, на свито потребление и увеличена безработица.

Новата 2013 г., за съжаление,  очаквам да бъде още по-тежка в икономическо и финансово отношение, е прогнозата на Георг Спартански. Причината за песимистичната му прогноза са предстоящите парламентарни избори. „Ако ГЕРБ се провали на предстоящите парламентарни избори, тук, в Плевен, ще настъпи пълен разпад и разруха на управляващото мнозинство, като всеки ще се спасява индивидуално”, според Спартански.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...